Info / Nyhedsbrev

Nyhedsbrev Østafrikas Venner

Nyhedsbreve  Bullsender.dk

26/4 2017 - Nyhedsbrev
 
 
Berit Lund og årets Marafiki
Berit Lund med projektet Uganda Sponsorbørn har siden 2007 været en del af Østafrikas Venner. Berit Lund har igen i 2017 besøgt ABC skolerne, Handicapskolen ChiFU og børnene.
Der er i dag ca. 42 børn fordelt på ABC skolerne og på handicapskolen ChiFU. Ved siden af skolerne hjælper projektet også med små uddannelser til de ældste børn, såsom sygeplejerske, mekaniker og nu en mureringeniør.

Østafrikas Venner indførte for et par år siden at vælge årets Marafiki. I år faldt det os helt naturligt at Berit Lund fik denne hæder.
Årets Marafiki får et mindre beløb, som kan benyttes til noget særligt i projektet. Berit Lund har indkøbt myggenet for de ca.  500,- kr.
 
Oplev Berit Lund her - TV2 fyn, 

http://www.tv2fyn.dk/ugens-gaester/ildsjael-vier-sit-liv-til-hjaelpe-i-uganda?autoplay=1%3Fv%3D0_teoarfe9
 
Artikel om Berit Lund tur til Uganda, hvor hun var ned og se til to projekter, ABC børn i skole, og ChiFu i Midtfyns posten er lagt på hjemmeside.

http://www.fyens.dk/modules/mobile/article?articleid=3137574
 
Generalforsamling
Blev afhold d. 11. marts 2017 der deltog 13 personer.

Årsrapport 2016 og referat kan ses på siden info eller nedenfor link

http://www.marafiki.dk?id=291473
 
Kapacitetsopbygning i Tanzania
Østafrikas Venner starter netværk af IT/computer-interesserede

I Østafrikas Venner har vi længe talt om at lave en form for netværk af IT/computer-interesserede, der skal udbrede og sikre kompetencerne hos IT-brugere i relation til Østafrikas Venner. Vi er nu ved at danne et sådant netværk. Indtil videre består netværket af Maximiliann Mbatihera (Marafiki Tanga) Abraham Estermann (underviser Kongei Secondary School), Anders Brandt (del af projekt med lærerseminariet i Moshi), repræsentanter fra lærerseminariet i Moshi, repræsentanter fra Lushoto Secondary School samt Peder Kjærgaard og Henrik Zilstorff

Vi drøfter i øjeblikket, hvordan vi vil arbejde sammen. Flere af os har allerede netværket på forskellig vis - Eksempelvis er Anders Brandt i færd med at sende 60 computere til lærerseminariet og der indsamles erfaring fra computere sendt til Ngahokora.

 
Om computere til det sydvestlige Tanzania (Ngahokora) - erfaringer til andre
I forbindelse med forsendelsen af containeren til landsbyen Ngahokora i det sydvestlige Tanzania med blandt andet 35 computere har Henrik Zilstorff og Peder Kjærgaard installeret et særligt interessant software på 35 computere. Det er en variant af Ubuntu-styresystemet, der hedder Ubermix og som egner sig særligt til skoler i Afrika… det er lige så enkelt at bruge som en telefon... og så kan man med et enkelt tastatur-klik genoprette HELE systemet. Herudover gælder det, at fordi det er Linux system, så er der ingen almindelige computervirus der kan komme ind i det.

I et samarbejde med Genbrug til Syd vil vi inddrage omtalte netværk af computere-brugere, så andre kan få gavn af de erfaringer, vi opbygger i dette arbejde.

Vi glæder os til at fortælle mere fra netværket!

 
Laboratorieudstyr
Det er ikke lykkedes os at skaffe penge til laboratorieudstyr til en Secondary School i Lushoto. En skole vi har et meget tæt samarbejde med og som vi rigtigt gerne ville give denne støtte.
Skulle nogen have lyst til at sponsorere penge til netop dette projekt, vil det for os være en stor glæde at kunne sende skolen midler til indkøb af ønskede udstyr. Skriv til mail@marafiki.dk
Du kan læse vores ansøgning ved at bruge link

http://www.bricksite.com/uf/0_9999/986/686a2245c806cd2c9552403a2b0b3a2b.pdf
 
Merkurfonden
Østafrikas Venner har sendt billeder taget i Østafrika, til opdatering af Merkur fonden hjemmeside.

Gaver til velgørenhed på op til 15.600 kr. (sats for 2017) kan fratrækkes i den skattepligtige indkomst. Ægtefæller kan begge fratrække 15.600 kr.

En gave på 1.200 kr. giver dig således ret til et fradrag på 1.200 kr. Støtter man flere fonde og organisationer, kan man fratække det samlede beløb, dog maksimum 15.600 kr.
 
Læs om hvad Merkur fonden skriver om os på

http://www.merkurfonden.dk/projekter/projektoversigt/marafiki-%C3%B8stafrikas-venner/

April 2017


Marts 2017


Februar 2017

Udfylder formular, hvis du vil modtage vores nyhedsbrev.
 
 
 
 
Østafrikas Venner | CVR: 30668200 | Suså Landevej 84, 4160 Herlufmagle - Danmark | Tlf.: 52745664 | mail@marafiki.dk