Aktiviteter

Østafrikas Venner

Siden er under opdateret

Børnehjem

Der er mange børnehjem i Afrika, og de fleste fungerer, i modsætning til børnehjem her i Danmark, helt uden støtte fra regeringen. Det betyder, at børnehjemmene har brug for al den hjælp de kan få udefra. Vi donerer ting, der kan være i en kuffert, pengebeløb, tøj osv. Støtten gives engang imellem og oftest, af vores mellemmer, som besøger et børnehjem.

Familiehjælp

I Østafrikas venner har vi også fokus på særligt udsatte familier i området. Det kan f.eks. være familier, hvor manden og faderen er død og en mor er efterladt alene med 8 børn. Sådanne familier støtter vi med hjælp på flere områder: betaling af skolegang for børnene, penge til lægebesøg, støtte til overhovedet at få mad, donationer af tøj osv.

Madkurv

Dette projekt går ud på at støtte de små virksomheder i Østafrika og lokalbefolkningen. Vi giver virksomhederne muligheden for at få solgt deres varer og lokalbefolkningen får mad på bordet. Pengene bliver nemlig investeret i at indkøbe madkurve hos de lokale virksomheder i Østafrika og herefter doneres madkurvene doneres til lokalbefolkningen, som har hårdt brug for det i disse coronatider, hvor de ikke må eller kan arbejde.

Lægehjælp

Selvom vores målgruppe i Østafrika lever af få midler, skal de alligevel indimellem til lægen. I Afrika koster det penge at komme til lægen, og det kan være en bekostelig affære, specielt hvis pengene er små. En lægeregning kan betyde, at man skal vælge at undlade at betale for noget andet. Oftest betyder det, at man vælger at undlade at betale for skolegang. Derfor støtter vi familier ved at betale for lægebesøg, når de ikke selv kan. 

Plant et træ

Plan et træ går, som navnet antyder, ud på, at vi indkøber og planter træer i Østafrika. Træerne bliver indkøbt på en planteskole, hvorefter eleverne planter dem på skolens område. Hvis man skal rejse til Østafrika, har men gennem dette projekt faktisk mulighed for at gøre sin rejse klimaneutral ved at indkøbe og få plantet træer.  

Skolegang

Socialt entreprenørskab

 

Indsamling og forsendelse af ting.

 

Kenya

 

Uganda

 

Tanzania

 
 
 
Vidste du at
.... flere hundrede danske foreninger og organisationer arbejder sammen med lokale partnere i ulandene. De bruger deres viden og erfaring på mangfoldige måder for at forbedre vilkårene for verdens fattige. De fleste af foreningerne er medlemmer af CISU.
 
Østafrikas Venner | CVR: 30668200 | Suså Landevej 84, 4160 Herlufmagle - Danmark | Tlf.: 52745664 | mail@marafiki.dk