Gaver med skattefradrag

Østafrikas Venner har en aftale med Merkur Fonden i København. Merkur Fonden er godkendt i henhold til Ligningslovens § 8a, hvilket indebærer at gaver indbetalt til Merkur Fonden kan fratrækkes i den skattepligtige indkomst.

Gaver til velgørenhed på op til 16.600 kr. (sats for 2020) kan fratrækkes i den skattepligtige indkomst. Ægtefæller kan begge fratrække 16.600 kr. 

Fradraget giver en skattebesparelse på i øjeblikket ca. 33%. Ved en gave på kr. 16.600 kan der spares ca. kr. 5.400 i skat.

Indbetaling af en gave kan ske til
Merkur Andelskasse, Vesterbrogade 40, 1620 København V
på konto nr. 8401 – 1141599
Husk at anføre CPR. nr.  og navn..

OBS: Østafrikas Venner modtager ingen oplysninger fra Merkur Fonden. Send derfor en e-mail til kasserer@marafiki.dk med oplysning om formål, beløb og navn, for at sikker at din gave bliver brugt efter dit ønske.
Vi er meget taknemlig selv mindre beløb.
 
På forhånd tak!
Medlemskab dækker forenings administrative arbejde i Danmark
 
Yderligere individuelle gaver - donation, vil gå ubeskåret til de af bestyrelsens godkendte projekter og tiltag i forbindelse med Østafrikas Venners aktiviteter i Østafrika.
 
Med en månedlig gave - donation, vil du være med til at styrke vores projekter i Østafrika.
 

 

 
Din gave gør en forskel

Mange af Merkur Fondens nuværende bidragsydere betaler et månedligt bidrag på f.eks. 200 kr. Mange tror at et sådant beløb ikke gør en forskel, men det er ikke korrekt. Hvis tilstrækkeligt mange mennesker betaler 200 kr. vil det samlede bidrag hurtigt gøre en forskel. En del af Merkur Fondens midler går f.eks. til formål i Afrika, hvor et beløb på 200 kr. kan have en effekt, der svarer til måske 2.000 – 3.000 kr. i Danmark. Så selv mindre bidrag kan gøre en stor forskel.

Privates gavemuligheder

Private har principielt to muligheder for at yde kontant støtte: gaver uden tanke på skat eller gaver med skattemæssigt fradrag. Merkur Fonden er godkendt efter Ligningslovens § 8 og kan derfor modtage gaver med fradragsvirkning for gavegiver.

Gaver kan ydes uden bestemmelse om formål eller gavegiver kan anføre et ønske for gavens anvendelse. Bestyrelsen i Merkur Fonden vil naturligvis tage hensyn til gavegiveres ønske, man kan ikke være bundet heraf, specielt ikke såfremt ønsket falder udenfor Merkur Fondens formål.

 

Kontakt:
Østafrikas Venner
 
 
Østafrikas Venner | CVR: 30668200 | Suså Landevej 84, 4160 Herlufmagle - Danmark | Tlf.: 52745664 | mail@marafiki.dk