Projekter / Comfort, Tanga / Mama Martha

Mama Martha

Mama er et helt fantastisk menneske!

Mama er 63 år gammel og bor med hendes mand. Hun har startet det privat ejet børnehjem for hendes pension, som hun fik da hun stoppet som sygeplejerske. Hun får ikke noget tilskud fra det offentlige, og har derfor gang i mange projekter for, at kunne betale kost og logi mm. for børn og ansatte.

Hun har en Nursery school hvor byens børn i alderen 3-7 år kan kommer, hvis deres forældre ikke råd til at sende dem til de store skoler inde i byen. Der betales 30 kr. om måneden, for undervisning og grød til frokost.

I slutningen af 2011 åbnede hun en ”Duka”, som betyder ”lille butik” hvor hun sælger alt muligt, bl.a. skoleartikler, frisk lavet pandekager og sødt brød.

Hun har sammen med hendes mand også en restaurant, hvor der sælges mad og drikke, som bliver brugt af de lokale.

Derudover er hun i gang med at åbne et bibliotek og bygge et volontør hus, så kommende volontør kan bo i et lille hus sammen. Men det foregår over længere tid, da hun ikke har råd til det på en gang.

Udover de projekter hun kører derhjemme, er hun med i kirkegruppen, hvor hun og de andre damer fra kirke laver mad til bl.a. bryllupper, der laves mad og serveres i 30 timer uden at sove. (Hun er jo kun 61 år gammel :-) )

Hun sidder også i ledelsen, for en gruppe der hjælper Hiv/Aids ramte voksne til at få en hverdag, at komme på arbejdsmarked og spise sundt mad og få deres medicin.

Hendes hverdag består bl.a. af, tilberedning af de forskellige måltider – som alle foregår over bål. Vaske både hendes og børnenes tøj – som minimum tager 4 timer. Så har hun alt sit kontorarbejde om børnene og børnehjemmet. Ellers er der den daglige rengøring, omsorg og opdragelse af disse 15 børn .

Alt i alt er det største menneske jeg har mødt og et kæmpe forbillede, som jeg håber i vil være med til at hjælpe.

Østafrikas Venner | CVR: 30668200 | Suså Landevej 84, 4160 Herlufmagle - Danmark | Tlf.: 52745664 | mail@marafiki.dk