Projekter / Kifaru's børn i skole

Hjælp til 20 skolebørn i landsbyen Kifaru

Januar 2014
 

Eileen og børnene i Kifaru

I Kifaru bor Eileen sammen med sin mand Amin. De sørger for at 20 børn (fleste forældreløse) får skoleuniformer, skolebøger, et lille dagligt måltid på skolen , eksamenspenge - osv. Hver lørdag formiddag kommer børnene til Eileen, hvor hun sørger for lidt mad , snakker med dem om skolegang og andet, samt tjekker deres skolebøger og giver lidt leksiehjælp.

Eileen er uddannet pædagog og har flere år erfaring med gadebørn fra sit tidligere arbejde på Usa river Children Center i landsbyen Usa River. Eileen er flyttet og bor nu landsbyen Kifaru sammen med sin mand Amin og deres 7 børn.

Eileen og Amin er i 2013 flyttet til et lidt større hus, hvor de nu i stedet for 1 rum har 4 rum. De bor på lejebasis og projektet betaler lidt til huslejen, fordi de har 4 projekt-børn boende permanen hos dem. 1 rum er opbevaringsrum til ris/tomater/redskaber samt et par sovepladser, 1 rum er soverværelse for forældre og en del af børnene, 1 rum er soverum for en større flok børn og endelige er 1 rum til spise- og opholdssted. I alt har huset 3 senge til de 14 mennesker de er. Der er ingen skelnen om man er barn af huset eller projekt-barn.

Omkring huset er der altid en masse glade, legende børn. 30 meter derfra passerer hovedvejen imellem Dar-es-Salaam og Arusha.

Amin dyrker grøntsager. Eileen har netop modtaget et mikrolån for at kunne købe en flok høns. Herudover hjælper de med at sikre ovennævnte 20 børn i Kifaru-projeket skolegang.

Vi har netop december 2013 besøgt Eileen og børnene. Vi havde fornøjelsen at være sammen med dem alle 2 dage i julen. Der blev lagt budget og indgået aftaler for det kommende år. Endvidere blev der indgået aftale med et nyt barn, der skal tilgå projektet.

Hver 3. måned modtager Eileen penge og hver 3. måned sender hun regnskab over forbrug.

Selvom Eileens hverdag er fuld af gøremål, så virker den ikke stressende. Eileen og Amin er altid i godt humør, der grines meget samtidig med at alle dér kan, bliver holdt i gang med hverdags-forpligtigelserne.

Lige nu begynder de ældste i projektet at færdiggøre secondary school og det betyder at vi skal tage stilling til, om det overhovedet er muligt og i hvilket omfang en fortsat hjælp til projekt-børn kan ydes.

Et barn i projektet har muligvis aids – en ny udfordring for os. Hvordan tackler vi dette og kan vi yde den nødvendige hjælp? Der findes aidsprojekter, som tænker at indgå et samarbejde med.

PROJEKTETS PERSPEKTIV

På sigt er målet med projektet at kunne sikre børnene skolegang og de basale fornødenheder alle børn fortjener. For de børn der har evner og lyst er det også et mål at sikre dem adgang til secondary school (svarende til de tre sidste år i dansk folkeskole ) .

Gregers og Inge

Eileen og hendes familie i deres hjem i Kifaru

 

Nogle af de børn der hjælpes ved projektet

Hadija Saidi er 11 år og skal starte i sjette klasse.

Bakari Mwamedi er 8 år og går i anden klasse.

Majabu Juma er 7 år og er i år blevet hjulpet til at kunne starte i skole.

Gabrieli er 11 år og går i femte klasse.

Fatuma Basiri er 12 år og går i femte klasse.

Fadhili er 12 år og går i femte klasse.
 
Abdully er 12 år og går i femte klasse.
 
 

Projektets perspektiv

På sigt er målet med projektet at kunne sikre børnene de basale fornødenheder alle børn fortjener: Tre måltider dagligt, medicin i tilfælde af malaria eller anden sygdom, husly og adgang til secondary school (svarende til de tre sidste år i dansk folkeskole) for dem af dem som har evnerne og lysten.

I første omgang vil det med lidt flere midler blive muligt at sikre børnene tre måltider dagligt.
Kifaru's børn i skole
Kontakt person:
Inge Brehm Christensen
Tlf: 30245182 / 20992151
 
 
Østafrikas Venner | CVR: 30668200 | Suså Landevej 84, 4160 Herlufmagle - Danmark | Tlf.: 52745664 | mail@marafiki.dk